Gefilmd, hevige discussie tussen Eto'o en Brys: “Spreek niet zo”

Hevige discussie tussen Eto'o en Brys gefilmd: “Spreek niet zo”

28 mei om 14:13
Laatste update: 28 mei om 14:33

Het was de bedoeling dat Marc Brys ging fungeren als bondscoach van Kameroen. Onder meer Samuel Eto'o zag dat niet zitten. Nu is er een videofragment opgedoken waarbij Eto'o stevig tekeer gaat tegen Brys.

In april van dit jaar stelde Kameroen Brys voor als bondscoach. Eto'o stelde daar niets van te weten. De ex-voetballer is nu de bondsvoorzitter van het land. Volgens Eto'o had de Minister van Sport, Narcisse Mouelle Kombi, Brys achter zijn rug aangesteld.

Nadat Brys zijn selectie bekend maakte voor de EK-kwalificatieduels tegen Kaapverdië en Angolo pakte Eto'o uit met een brief/statement. Eto'o kondigde aan dat Brys en zijn staf het niet voor het zeggen hebben.

Nu zijn er ook beelden opgedoken waarin Eto'o en Brys in discussie gaat. Je hoort onder meer Brys zeggen dat hij respect heeft voor de voetballer Eto'o, maar de bondsvoorzitter zit niet te wachten op de teksten van Brys. Hoe langer de discussie duurt, hoe agressiever Eto'o wordt.

Eto'o zegt onder meer: “Ik ben de president. Jij hebt een boel mankementen. Ik beslis hier, jij niet. Jij mag hier nooit spreken en spreek zo niet tegen mij. Van welk land kom je, België?. Ik was een grote voetballer.”

Brys was tot oktober 2023 aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven. Voordien werkte hij onder meer bij STVV, Beerschot, Al-Raed, FC Eindhoven en FC Den Bosch.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.