Belgische beloften plannen oefenwedstrijd in tegen leeftijdsgenoten uit Marokko

Belgische beloften plannen oefenwedstrijd in tegen leeftijdsgenoten uit Marokko

8 mei - 09:39
1

Voor de Rode Duivels belooft de zomer een spannende bedoening te worden. In het geval van de Belgische beloften is dat minder het geval. Pas in het najaar spelen zij weer om de knikkers. Om die lange periode te overbruggen, heeft de Belgische voetbalbond een oefenduel geregeld. Begin juni trekt onze U21 naar Marokko.

Daar zullen de beloften op 4 juni de lokale U23 in de ogen kijken, die onder de leiding staan van Issame Charaï. De Antwerpenaar maakte in ons land het mooie weer bij onder meer Lierse SK, KV Mechelen en Sint-Truiden en was als hulpcoach actief bij OH Leuven aan de zijde van Marc Brys. Hij is overigens niet de enige oude bekende bij de Marokkaanse youngsters. Met Zakaria El Ouahdi (KRC Genk) en Amine Et-Taïbi (Club NXT) riep Charaï onlangs ook enkele spelers op die hun brood verdienen in België.

Voor de troepen van Gill Swerts wordt de confrontatie met de leeftijdsgenoten van Marokko ongetwijfeld een leerrijke test. De Leeuwen van de Atlas wonnen in 2023 nog de belofteversie van de Afrika Cup of Nations. De Jonge Duivels moeten zich klaarstomen voor een belangrijk najaar. Met nog drie wedstrijden te gaan in de kwalificatiecampagne voor het EK staan ze pas derde in hun poule, onvoldoende om door te stoten. Vanaf september is Schotland en/of koploper Spanje voorbijsteken het doel.