Antwerp gelooft vol in bekerverlenging: Iedereen voelt: 'Dit wordt óns moment!'

Antwerp gelooft vol in bekerverlenging: "Iedereen voelt: 'Dit wordt óns moment!'"

8 mei - 09:22
3

Alvorens de titelstrijd in de Jupiler Pro League de laatste rechte lijn induikt, staat op de Heizel de bekerfinale geprogrammeerd. Gezien het recente vormpeil trapt Union Saint-Gilloise die af als favoriet, maar Royal Antwerp FC ziet kansen om er (opnieuw) een rood-witte dag van te maken. Vincent Janssen legt uit hoe dat komt.

De Play-Offs verlopen tot dusver dramatisch voor The Great Old. Op een schamele 0-1-zege op het veld van Cercle Brugge na gingen alle wedstrijden al verloren. Ook afgelopen zondag was dat het geval tegen Club Brugge. Toch stuurde de Bosuil haar spelers na het laatste fluitsignaal met een applaus en Bengaals vuur richting Brussel. 

Een mentaal opkikkertje, maar ook een beloning, aangezien er tegen Club opnieuw vuur in de ploeg zat. Janssen verklaart: "Omdat de trainers ons, na de dubbele nederlaag tegen ­Union, tweeënhalve dag vrij hebben gegeven." Op die manier kon Antwerp de kopjes even leeg maken. "Er hing de voorbije weken, door de vele nederlagen, een slechte sfeer in de groep. Iedereen zat er echt doorheen."

Begin vorige week stonden er dus geen trainingen op het menu, wel enkele teamactiviteiten. "We zijn onder meer ­samen gaan lunchen en naar de Giants gaan kijken", verklapt Janssen. Die onderbreking was welgekomen en had meteen een gunstig effect. "De rest van de week werd er weer, net als vroeger, gelachen op training." De nederlaag tegen Club Brugge (1-2) verandert daar niets aan, aldus Janssen. "Iedereen heeft zoiets van: 'Dit wordt óns moment!'", waarschuwt hij Union alvast.

Boerenjaren
Ondanks de mindere resultaten in 2024 wil Janssen vooral focussen op het positieve. "Indien we de cup pakken, hebben we de laatste twee jaar álles gewonnen in België, op de lands­titel van dit seizoen na. Wat wil je nog meer?", vraagt hij zich openlijk af. De laatste twijfelaars tracht de Nederlander nog te overtuigen. "Als je voor het seizoen zegt: je wordt zesde, je wint de beker én je klopt Barça op de Bosuil, dan zegt iedere supporter ..." Ja, zeker?