“Vrije val KRC Genk is onverklaarbaar, enkel nieuwe trainer zal niet volstaan”

“Vrije val KRC Genk is onverklaarbaar, enkel nieuwe trainer zal niet volstaan”

7 mei - 07:01 Laatste update: 07:28
40

Peter Vandenbempt zag KRC Genk in de afgelopen speelronde van de Jupiler Pro League met 4-1 onderuitgaan tegen Cercle Brugge. Het valt Vandenbempt op dat het aan overtuiging ontbreekt bij Genk, dat sterk begon aan de Champions’ Play-Offs.

Vandenbempt weet niet waarom het sportief bergafwaarts gaat bij Genk. “De vrije val van KRC Genk is redelijk onverklaarbaar. Vooral de uitwedstrijden in Brugge verliepen dramatisch. Genk maakte kinderlijke fouten, het werd simpel afgetroefd en van de overtuiging uit de eerste wedstrijden blijft niks overeind”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt benadrukt dat er grote verandering nodig is bij Genk. “De wisselvalligheid en de mentale broosheid van deze kern is opvallend. Misschien moet er komende zomer eens stevig door de spelerskern geveegd worden? Enkel een nieuwe trainer zal niet volstaan”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.