Vierde keer, goede keer? 'Bayern München zet nu in op Ten Hag als hoofdcoach'

Vierde keer, goede keer? 'Bayern München zet nu in op Ten Hag als hoofdcoach'

3 mei - 10:48 Laatste update: 11:04
1

Vierde keer, goede keer voor Bayern München? In haar zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach zou nu Erik ten Hag bovenaan het lijstje staan. Dat meldt BILD vrijdagochtend. De Nederlandse oefenmeester is met Manchester United bezig aan een wisselvallig seizoen. 

De clubleiding van Bayern is al een tijdje naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. Thomas Tuchel vertrekt na dit seizoen immers uit München. Der Rekordmeister kwam aanvankelijk uit bij Xabi Alonso, maar hij wilde bij Bayer Leverkusen blijven. Later liep de Duitse topclub ook blauwtjes op bij Julian Nagelsmann én Ralf Rangnick. 

Mogelijk wordt Ten Hag de vierde kandidaat van Bayern. BILD weet dat er op dit moment in de bestuurskamers van de club gediscussieerd wordt over het wel of niet benaderen van de Nederlander. Ondertussen zou Tuchel juist azen op de baan van United-manager. 

Mocht Bayern daadwerkelijk in zee gaan met Ten Hag, dan zal de oud-trainer van Ajax terugkeren op voor hem bekende grond. Ten Hag was tussen 2013 en 2015 al werkzaam bij het tweede elftal van Bayern. Als Ten Hag de nieuwe trainer van Bayern wordt, is dat ook een streep door de rekening voor Ajax. De Amsterdammers hoopten volgens diverse media een terugkeer van de succescoach deze zomer te kunnen realiseren.

Volgens The Athletic is een zomers vertrek van Ten Hag uit Manchester overigens niet aan de orde. Het doorgaans goed ingevoerde Engelse medium meldde donderdag nog dat hij ook na dit seizoen 'gewoon' met de scepter zwaait op Old Trafford.