Wilmots over titelkansen Anderlecht: “Niet in DNA om zo te spelen”

Wilmots over titelkansen Anderlecht: “Niet in DNA om zo te spelen”

1 mei - 11:46
10

RSC Anderlecht heeft kostbare punten verloren door de buit te delen in Cercle Brugge, en meer nog dan het gelijkspel baart de speelstijl van de Mauves zorgen. "Het is niet het DNA van Anderlecht om zo te spelen," merkt voetbalanalist Marc Wilmots op. 

Ondanks hun positie als leiders in de Champion's Play-offs, moeten de spelers van Brian Riemer hun spel verbeteren om de uitdagingen tegen Union Saint-Gillois en Club Brugge aan te gaan. Dat gelooft Wilmots in RTBF.

De kritiek op de speelstijl van Anderlecht is scherp. Philippe Albert benadrukt het onbegrip. "Anderlecht heeft kwaliteitsspelers. Je countert geen direct voetbal met direct voetbal." Ook Swann Borsellino deelt zijn ongenoegen. "Ze wilden spelen zoals Union, maar Anderlecht had moeten spelen zoals Club Brugge." Deze observaties weerspiegelen het gebrek aan variatie en ideeën bij de Mauves, aldus Cécile De Gernier.

Hoewel Anderlecht bovenaan staat in de Champion's Play-offs, twijfelen sommigen aan hun niveau als koploper. "Ze hebben niet het niveau van een koploper als Anderlecht," merkt Stephan Streker op. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.