'Anderlecht speelt niet als een kampioen, Club Brugge en Union SG doen dat wél'

'Anderlecht speelt niet als een kampioen, Club Brugge en Union SG doen dat wél'

29 april - 07:15
36

De zesde speeldag in de Champions Play-Offs zit erop. Club Brugge en Union SG hebben beide drie punten gepakt, terwijl RSC Anderlecht op een gelijkspel bleef steken. Marc Degryse analyseerde de speeldag en keek naar het voetbal dat de teams speelden.

Anderlecht
Paars-wit struikelde over Cercle Brugge (1-1) en dat kwam vooral door het eigen spel. 'Tjonge, die tweede helft van Anderlecht deed pijn aan de ogen', pende Degryse in Het Laatste Nieuws.

Club Brugge
Club Brugge gaf weinig weg tegen KRC Genk (0-3) en dat zag de analist ook. 'Club is bijzonder gefocust, de verdediging staat als een huis. Tegelijk zit het offensief wat mee — bij dat eerste doelpunt tegen Genk kon het een fout van McKenzie afstraffen', schreef Degryse.

Union
Degryse zag ook een sterk Union SG, dat met 4-1 van Royal Antwerp FC wist te winnen. 'Die ploeg, de trainer en de hele club stonden donderdag al op en deden er nu nog een schepje bovenop', pende de analist.

Kampioenenvoetbal
Tot slot vergeleek Degryse het spel van de titelkandidaten om te voorspellen naar welke club de titel kan gaan. ''Uiteraard kán het voor Anderlecht. Maar Union en Club spelen wél kampioenenvoetbal'', schreef de analist.

Tijdens speeldag 7, op zondag 5 mei, spelen twee van de titelkandidaten tegen elkaar. RSC Anderlecht gaat namelijk op bezoek bij Union SG.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)