Verbazing over transferwaarde Bakayoko: Het zijn belachelijke bedragen

Verbazing over transferwaarde Bakayoko: "Het zijn belachelijke bedragen"

28 april - 23:02
6

Analist Kenneth Perez geniet net als zovelen van Johan Bakayoko, maar vindt de bedragen die genoemd worden voor de aanvaller van PSV belachelijk. Zelf schatte Bakayoko zijn eigen transferwaarde onlangs nog in op '40 á 50' miljoen euro. 

Bakayoko maakte afgelopen donderdag één van de acht PSV-doelpunten in Heerenveen. De linkspoot schoot van ver prachtig raak. Perez vond het een fraai moment, maar twijfelt of hij al klaar is voor een stap naar een topcompetitie. "Ik hoor geweldige bedragen, maar dat is toch best heel veel geld voor een speler die het pas één jaar goed gedaan heeft?", begint Perez bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

"Het zijn belachelijke bedragen", vervolgt de Deen kritisch. "En hij speelt alleen maar omdat Noni Madueke (Chelsea, red.) en Cody Gakpo (Liverpool, red.) weggingen." Afgelopen zomer had de vleugelaanvaller al voor 35 miljoen euro kunnen vertrekken bij PSV. Brentford was destijds geïnteresseerd. "Nu is hij duurder!", zegt presentator Jan Joost van Gangelen. 

"Nu is 35 miljoen niet meer genoeg", countert Perez. Als de Deen zelf manager bij een topclub was geweest, zou hij hem nooit kopen. "Hij is zeer talentvol, geweldig om naar te kijken en leeft ontzettend voor zijn vak, maar hij heeft ook een dip van zes weken gehad. Toen speelde hij alleen maar voor zichzelf, zonder doelpunten en assists. Dat is misschien niet erg, maar wél voor een speler van meer dan 45 miljoen euro."