LaLiga-baas Tebas wil duels spelen in de VS: 'Om positie op de markt versterken'

LaLiga-baas Tebas wil duels spelen in de VS: 'Om positie op de markt versterken'

25 april - 08:45 Laatste update: 08:43
2

LaLiga-baas Javier Tebas gaat ervan uit dat Spaanse competitiewedstrijden in de komende jaren ook afgewerkt zullen worden in het buitenland. De voorzitter streeft ernaar om vanaf het seizoen 2025/26 duels te spelen in de Verenigde Staten.

"Ik denk dat het al in het seizoen 2025/26 zou kunnen zijn, maar de LaLiga zal officiële wedstrijden in het buitenland spelen", vertelt Tebas aan de Spaanse krant Expansion. "Een officiële wedstrijd in de Verenigde Staten zal onze positie op de Noord-Amerikaanse markt versterken, wat na Spanje de tweede markt voor LaLiga is."

Tebas laat vervolgens weten dat ook andere grote competities proberen om competitiewedstrijden te verplaatsen naar het buitenland. "Andere zeer competitieve competities komen eraan, dus we kunnen niet altijd hetzelfde doen, maar we kunnen niet toestaan dat ze ons inhalen", aldus de voorzitter. 

Daarnaast heeft Tebas zich ook uitgesproken over het ontbreken van doellijntechnologie in de LaLiga naar aanleiding van het 'spookdoelpunt' van Barça-speler Lamine Yamal tegen Real Madrid. "Het is geen perfecte technologie, dat als eerste. En dat is niet het enige: in een heel seizoen heb je misschien drie, vier van dit soort spookdoelpunten", vertelt de bestuurder. Hij vindt het niet opwegen tegen de kosten. "Dan moeten we vijf tot zes miljoen euro investeren om het systeem in te brengen in LaLiga en LaLiga2, en de twijfels houd je toch. Bovendien hebben we de VAR al, die 99% van dit soort gevallen al op kan lossen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.