KV Oostende calculeerde licentieweigering in: “Kon geen andere beslissing zijn”

KV Oostende calculeerde licentieweigering in: “Kon geen andere beslissing zijn”

24 april - 21:12

KV Oostende heeft nog geen licentie kunnen bemachtigen, maar volgens voorlopig bewindvoerder Werner Van Oosterwyck verloopt alles nog volgens plan.

KV Oostende moet eerst officieel worden overgenomen voor de financiën op orde kunnen worden gemaakt. “Nee, dat was ingecalculeerd en er kon eigenlijk ook geen andere beslissing zijn. De club moet overgenomen zijn en er moet een kapitaalsinjectie gebeuren. Pas dan kunnen wij een duidelijk licentiedossier indienen. Het beroep werd nu alvast aangetekend en midden mei moet ons dossier afgerond zijn en zullen we ons moeten verdedigen.”

De belastings- en tribunedossiers zijn overigens afgehandeld, laat Van Oosterwyck weten. “Met de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) werd een faire deal beklonken en ook met de NV Stadion – de vennootschap van Marc Coucke – werd een overeenkomst bereikt over de tribune. Dat waren twee cruciale dossiers om de club te kunnen overlaten”, zo staat te lezen op de webstek weten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.