'Eerste Eredivisie-klus lonkt voor Van Persie: akkoord met Heerenveen nabij'

'Eerste Eredivisie-klus lonkt voor Van Persie: akkoord met Heerenveen nabij'

23 april - 18:04 Laatste update: 18:31

SC Heerenveen en Robin van Persie naderen een akkoord, schrijven De Leeuwarder Courant en het Algemeen Dagblad. De Friezen hebben meerdere gesprekken gevoerd met de veertigjarige trainer, die momenteel bij Feyenoord U18 voor de groep staat.

Als alle seinen op groen staan, volgt Van Persie na dit seizoen de vertrekkende Kees van Wonderen op. Naar verluidt heeft Heerenveen goede hoop om de voormalig topspits op korte termijn te presenteren. Aanvankelijk waren Maurice Steijn en Rick Kruys in beeld om per ingang van volgend seizoen Van Wonderen op te volgen. Nadat duidelijk werd dat Van Persie de wens had om op eigen benen te staan, kwam hij in beeld in het Abe Lenstra Stadion.

Van Persie zou een grote indruk hebben gemaakt op de clubleiding van Heerenveen, waarna de pijlen volledig op hem werden gericht. Feyenoord wilde graag langer door met de oud-spits, die bij de U21 aan de slag had gekund. Die aanbieding heeft Van Persie naast zich neergelegd. Hij zou één assistent-trainer mee willen nemen naar Heerenveen. Wie dat moet worden, is nog onduidelijk. Daarnaast moet er nog over het financiële plaatje gesproken worden.

Eind vorige week kwam naar buiten dat Kruys de nieuwe trainer van Heerenveen zou worden. Ferry de Haan, algemeen directeur in Friesland, deed dat af als 'fake news'. Die bewering klopt, want Van Persie lijkt aan de slag te gaan in het Abe Lenstra Stadion. Sinds 2020 werkt Van Persie in diverse functies bij Feyenoord. Na drie jaar komt er een eind aan zijn dienstverband in Rotterdam.