KBVB: “Met onze stadions zijn we één van de slechtere leerlingen van de klas”

KBVB: “Met onze stadions zijn we één van de slechtere leerlingen van de klas”

23 april - 09:10
5

De Koninkljke Belgische voetbalbond heeft samen met De Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF een nieuw sociaal contract voorgesteld tussen het voetbal, de samenleving en het beleid. Via Piet Vandendriessche, de CEO van de KBVB, geven de voetbalinstanties meer duidelijkheid rondom de uitdaging om de infrastructuur te verbeteren.

Vandendriessche begint zijn verhaal complimenteus over de staat van het Belgische voetbal. “België staat hoog aangeschreven als voetballand, met onze Rode Duivels als bekendste uithangbord. We worden o.a. geroemd om onze jeugdwerking en opleiding van onze coaches, en daar mogen we trots op zijn”, deelt Vandendriessche via de officiële kanalen van de Pro League.

Vandendriessche uit zich vervolgens kritisch over de infrastructuur in België. “Op vlak van infrastructuur – en in het bijzonder onze stadions – zijn we evenwel één van de slechtere leerlingen van de klas. Voor het WK vrouwenvoetbal dat we in 2027 hopen te organiseren, komen we te laat en moeten we voor de topmatchen rekenen op Nederland en Duitsland”, geeft Vandendriessche aan.

Vandendriessche vertelt verder wat er nodig is om hier in de toekomst verandering in te brengen. “Maar als we mee willen groeien met het internationale voetbal en de fanbeleving naar een hoger niveau willen tillen, moeten we allemaal de komende jaren de handen uit de mouwen steken wat betreft infrastructuur. Laat ons evenwel niet alleen bouwen aan mooiere, grotere en veiligere stadions voor het profvoetbal, maar ook aan infrastructuur voor jongeren en amateurvoetballers. Want zo bouwen we ook aan de toekomst van het Belgisch voetbal”, besluit Vandendriessche.