Trots bij Coventry na spektakel tegen Man Utd: 'Klote, maar was niet normaal'

Trots bij Coventry na spektakel tegen Man Utd: 'Klote, maar was niet normaal'

22 april - 09:05

Milan van Ewijk maakte zondag één van de bizarste wedstrijden uit zijn carrière mee. De Nederlander stond de hele wedstrijd op het veld in het 3-3 gelijkspel tegen Manchester United. Op strafschoppen verloor Coventry City, maar trots overheerst toch bij Van Ewijk.

"Dit was niet normaal. Alleen al dat je hier kan spelen tegen Manchester United, ik had niet verwacht dat ik dat zou halen", reageert de oud-speler van sc Heerenveen tegenover Ziggo Sport. "Dit is iets waar ik trots op ben. De wedstrijd was wel lastig, want je komt 3-0 achter, dus dan geef je de hoop wel een beetje op. Zeker omdat United genoeg kwaliteiten heeft om dan door te trekken."

Uiteindelijk viel de wedstrijd de andere kant op en begon Coventry vanaf minuut 70 met scoren. "Op een gegeven moment gaat het spelletje draaien en dan krijgen wij de kans. Dan voel je nieuwe energie en met elke goal denk je dat het nog steeds kan. Ik denk dat het menselijk is dat je denkt dat er iets te halen valt. Ik ben echt trots op het team. Het is ziek om hier te zijn en te spelen, maar dan op penalty’s verliezen is echt balen."

In de verlenging scoorde Coventry zelfs nog, maar die treffer werd afgekeurd vanwege minimaal buitenspel. "Die bal gaat er uiteindelijk in en ik zak gelijk naar de grond, want ik kon niet meer. Dan hoor je daarna het publiek schreeuwen en iedereen gaat los, maar dan zie je ineens dat de VAR de goal gaat checken. Dan ga je wel twijfelen en dan zie je daarna hoe minimaal buitenspel het is. Dat is echt klote hoor."

Marcus Rashford
Van Ewijk vond zelf dat hij een sterke wedstrijd speelde. Ook omdat hij in Marcus Rashford een erg pittige tegenstander had. "Ik heb Rashford redelijk onder controle gehouden, maar natuurlijk zijn er momenten dat hij zijn kwaliteiten laat zien. Ik heb gelukkig wel een goede wedstrijd gespeeld. Ik heb laten zien wie ik ben vandaag, dus ik kan met een opgeheven hoofd naar huis."