Protesterende fans, Standard pakt in het slot wel nog onverhoopt punt

20 april - 20:09 Laatste update: 20:19

Ook in de Europe Play-Offs blijft men bij Standard maar sukkelen. Nadat men al drie keer op rij niet wist te winnen slaagde het er ook niet in om punten te sprokkelen tegen KVC Westerlo. Het leek aanvankelijk wel te gaan verliezen van de Kemphanen, maar wist in het slot toch nog een punt te sprokkelen (3-3).

Zowel Westerlo als Standard zochten in de wedstrijd naar hun eerste overwinning in de Europe Play-Offs in een partij die nog maar weinig om voor te spelen had. Na een rustige start moest Bodart voor Standard echter alles uit de kast halen om een krachtig schot van Alcócer te pareren. Deze actie leidde tot een protest van Luikse supporters met spandoeken en bijhorend vuurwerk.

De protestactie leek Standard echter te inspireren tot meer aanvallende intenties. Na een kans gemist te hebben, gaf Yeboah halverwege de eerste helft een perfecte assist aan Kanga, die de 0-1 op het scorebord zette. De vreugde was echter van korte duur, aangezien Westerlo snel reageerde en de stand gelijk trok via een kopbal van Frigan, na een voorzet van Tagir. Diezelfde Tagir kon even daarna zelf nog bijna scoren. Zijn poging besloot over.

In de tweede helft kwam Westerlo op voorsprong door defensieve fouten van Laifis, waardoor Stassin één keer kon scoren. Yow leek de partij vanop de stip te beslissen met de 3-1. Hoewel Standard zich leek gewonnen te geven, zorgde een fout van Bolat op een afstandsschot van Alzate voor een spannend slot. Diep in blessuretijd kopte Laifis zelfs nog de gelijkmaker binnen uit een hoekschop, waardoor de wedstrijd eindigde zonder winnaar in het Kuipje.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.