Xavi geeft titel met Barcelona lang niet op: Het is nog lang niet gedaan

Xavi geeft titel met Barcelona lang niet op: "Het is nog lang niet gedaan"

21 april - 15:15

Xavi Hernández wil zich met FC Barcelona revancheren na de uitschakeling in de Champions League. Hoe kan dat beter dan tijdens El Clásico? Barça begint zondag met een achterstand van acht punten op Real Madrid en wil zich door middel van een overwinning terug in de titelrace schieten.

"Zondag hebben we de kans om weer aan te haken in de titelrace", stelt Xavi op de persconferentie voorafgaand aan het duel met De Koninklijke. "Het wordt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. We moeten winnen", is hij duidelijk.

Barcelona liep tegen Paris Saint-Germain tegen een pijnlijke uitschakeling aan. Na een rode kaart voor Ronald Araújo en verschillende penaltymomenten heerste er in het Spaanse kamp vooral frustratie. Ook Xavi was dinsdag woedend op scheidsrechter István Kovács. "Praten daarover helpt me niet. We speelden niet goed", blikt de oefenmeester terug op zijn woede-uitbarsting. "We maakten fouten en ik heb ook fouten gemaakt. We moeten kritisch op onszelf zijn. We treffen nu een moreel versterkt Real Madrid", is hij schuldbewust.

Toch denkt Xavi dat de frustraties omgezet kunnen worden in motivatie. "We moeten onze gevoelens beheersen. De frustratie en onmacht na de uitschakeling, die moeilijk te verteren zijn, moeten we in ons voordeel laten werken."

"We zijn ervan overtuigd dat het een gebruikelijke Clásico wordt", gaat Xavi verder. "Het zal een zware strijd worden, maar het is ook een geweldige kans om dichter bij de titel te komen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.