De Rossi heeft geruststellend nieuws over geblesseerde Lukaku

De Rossi heeft geruststellend nieuws over geblesseerde Lukaku

19 april - 19:45 Laatste update: 21 april - 22:18

Donderdag moest Rode Duivel Romelu Lukaku noodgedwongen naar de kant, in de kwartfinale van de Europa League, AS Roma tegen AC Milan. Ondanks het nog afwachten is wat de ernst van de blessure precies is, durft zijn coach Daniele De Rossi voorzichtig positief te zijn.

Na afloop ging de AS Roma-coach dan ook kort in op de blessure van Lukaku. "Ik denk wel dat hij op tijd aangaf dat hij niet meer verder kon. En dus op tijd naar de kant ging", citeert HLN de Italiaan. "Ik weet niet of Romelu fit raakt voor de match tegen Bologna op maandag."

De lichaamstaal van Lukaku leek ook wel aan te geven dat het al bij al zal meevallen. Na de wedstrijd vierde hij de kwalificatie met zijn ploeggenoten en ook nadien kon hij al bij al vlot richting de spelersbus stappen. Positieve signalen, al blijft het afwachten. Bondscoach Domenico Tedesco zal de situatie ongetwijfeld nauwlettend in de gaten houden. 

Update: Op zijn persconferentie van zaterdag kwam De Rossi nog eens terug op de blessure van Lukaku, die niet in actie komt tegen Bologna maandag. De coach van AS Roma had wel geruststellend nieuws voor bondscoach Domenico Tedesco. "Hij heeft een klein spierprobleem, maar niets om ons zorgen om te maken", klonk het. Onze landgenoot zal dus niet al te lang buiten strijd zijn en wel klaar geraken voor het EK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.