Bart Verhaeghe ziet sterk Club Brugge en blikt terug op Ronny Deila

Voorzitter Verhaeghe denkt dat Club Brugge te sterk was voor ex-trainer Deila

19 april om 08:35
Laatste update: 19 april om 08:45

Club Brugge staat in de halve finales van de Conference League na het verslaan van PAOK met 0-2. Voorzitter Bart Verhaeghe is daar uiteraard tevreden over en keek ook naar de trainerswissel als mogelijke oorzaak.

Verhaeghe kwam met een oordeel over Ronny Deila. "Ik denk dat we te sterk waren voor de vorige trainer'', noteerde Sporza uit de mond van Verhaeghe.

Nicky Hayen is de juiste man op de juiste plaats volgens de voorzitter. ''Dan moet je je conclusies trekken en zoeken naar een trainer die wel met die sterkte kan werken en er een geheel van kan smeden. Dat heeft Hayen gedaan en daar ben ik heel trots op", zei Verhaeghe.

Volgens de voorzitter is het belangrijk dat een trainer zich niet bemoeit met randzaken. "Wij vragen van de trainer dat hij de volgende wedstrijd wint, een duidelijk tactisch plan heeft, weet hoe hij spelers zal inzetten en een analyse maakt van de tegenstander. Hij moet zich niet bezighouden met of de spelers conditioneel in orde zijn, hoe ze eten, slapen, drinken... Dat doen wij allemaal wel'', legde Verhaeghe verder uit.

Na de euforie moet Club Brugge al snel weer aan de bak. Zondag gaat de ploeg van Nicky Hayen namelijk op bezoek bij Union SG in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.