Kritiek op Man City-fans na penalty Bernardo Silva

Kritiek op Manchester City-fans na gemiste penalty Silva: "Het is een schande"

18 april om 16:33

Bernardo Silva heeft bijval gekregen van voormalig Manchester City-verdediger Joleon Lescott en collega-analist Rio Ferdinand na zijn gemiste strafschop tegen Real Madrid. De Portugees raakte zichtbaar geïrriteerd na het gedrag van enkele thuisfans op de tribune voorafgaand aan zijn penalty en faalde vervolgens vanaf elf meter.

Nadat Luka Modric zijn penalty namens Real Madrid had gemist, schoot hij de bal de tribunes in. Vervolgens was het de beurt aan Silva, maar het duurde erg lang voordat hij aan mocht leggen vanaf elf meter. De thuissupporters achter het doel weigerden de bal terug te geven, maar op het moment dat de scheidsrechter een andere bal wilde gaan halen, werd de bal teruggegooid. Dit duurde bijna veertig seconden en dit zorgde voor irritatie bij Silva.

Silva schoot zijn strafschop vervolgens door het midden en deze werd gestopt door doelman Andriy Lunin. Dit droeg bij aan de uitschakeling van Manchester City in de Champions League. Lescott verdedigt de Portugees na zijn gemiste strafschop door het gedrag van de supporters. "Hij werd daardoor uit zijn concentratie gehaald", aldus de analist bij TNT Sports

Ook collega-analist Ferdinand kan geen begrip opbrengen voor het gedrag van de City-aanhang. "Het is een schande", vertelt de oud-voetballer. "Veertig seconden lijken op het eerste oog misschien niet zo lang, maar het is een eeuwigheid als je daar staat te wachten. Dan ga je toch denken: moet ik nu van hoek veranderen? Moet ik nu toch een andere kant kiezen? En het zijn ook nog de thuisfans die dit doen. Dit is echt heel jammer."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.