Titelstress bij Union: Het plezier lijkt verdwenen te zijn

Titelstress bij Union: "Het plezier lijkt verdwenen te zijn"

21 april - 14:31

Union SG kon niet slechter beginnen aan de Champions' Play-Offs en zit na drie speeldagen met een 0 op 9. Het is inmiddels de leidersplek ook kwijt en moet vrezen voor de titel. Er werd ook flink wat onrust opgemerkt bij de Brusselse club.

Union heeft het moeilijk en lijkt in niets meer op de ploeg die in 2023 en begin 2024 furore maakte. "We voelen dat er een algemene spanning is", zegt sportpsycholoog Jef Brouwers bij La Dernière Heure. "Voorheen zagen we een ontspannen Union dat met veel vreugde en mentale flexibiliteit speelde. Nu lijkt het plezier te zijn verdwenen en de spanning weegt zwaar."

Volgens Brouwens heeft dat veel te maken met titelstress. "De groep ontkent de druk die verbonden is aan de titelstrijd, terwijl ze zich er juist bewust van moeten zijn en het recht in de ogen moeten kijken. In de play-offs worden ze geconfronteerd met een echte uitdaging", geeft hij aan.

Ook komend weekend moet Union weer vol aan de bak en staat Club Brugge op het programma. Titeluitdager RSC Anderlecht neemt het een dag eerder dan weer op tegen KRC Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.