‘Anderlecht verliest proces tegen Humo-journalist, intentie te intimideren’

‘Anderlecht verliest proces tegen Humo-journalist, intentie te intimideren’

17 april - 08:45
74

De Brusselse rechtbankheeft de schade-eis van RSC Anderlecht tegen HUMO-journalist Jan Hauspie afgewezen, weet Het Nieuwsblad. In het vonnis stelt de rechtbank dat het zich niet kan ontdoen van de indruk dat de procedure deels werd ingesteld met de intentie om te intimideren.

Anderlecht had een proces aangespannen tegen Hauspie naar aanleiding van artikels die in HUMO waren verschenen. In ‘Mauve Malaise’ werd onder meer voorzitter Wouter Vandenhaute zwaar bekritiseerd. Er werd geschreven over de manier van werken binnen de club. Een voormalig medewerker noemde Vandenhaute en CEO Peter Verbeke “twee psychopaten.”

@voetbalprimeurbe Pech voor RSC Anderlecht, paars-wit verliest in de rechtbank. #Anderlecht #RSCA ♬ origineel geluid - VoetbalPrimeurbe

Anderlecht eiste 25.000 euro tegen Hauspie omdat paars-wit schade zou hebben geleden naar aanleiding van de artikels. De rechtbank heeft de eis volledig van tafel geveegd. Een hoofdreden hiervoor was omdat de advocaten van Anderlecht niet de moeite hadden genomen “om de beweerde schade op zelfs maar de meest rudimentaire wijze te onderbouwen.”