POLL: Puzzelwerk voor Hayen, wie moet starten in de 'nooddefensie' tegen PAOK?

POLL: Puzzelwerk voor Hayen, wie moet starten in de 'nooddefensie' tegen PAOK?

16 april - 10:31 Laatste update: 18:53
20

Het wordt puzzelwerk voor Nicky Hayen deze week. Donderdag gaat Club Brugge op bezoek bij het Griekse PAOK, om er de terugwedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Conference League te spelen. Daar kan het geen beroep doen op Maxim De Cuyper, Igor Thiago, Brandon Mechele en Jorne Spileers. Joel Ordonez lijkt zo de enige zekerheid centraal achterin, maar wie zal hem bijstaan? 

Mechele en Spileers dus zeker niet. Mechele is geschorst na een gele kaart in de heenwedstrijd, Spileers liep een hersenschudding op na een kopduel met Ally Samatta. Hayen moet dus op zoek naar de beste oplossing om naast Ordonez neer te zetten. 

Enter Boyata?
De meest voor de hand liggende keuze lijkt die van Dedryck Boyata. De 31-jarige ex-Rode Duivel lijkt de enige échte centrale verdediger in de selectie te zijn. Alleen is het natuurlijk wel al van 4 februari geleden dat Boyata nog eens minuten kon maken, 18 om precies te zijn. 

'Manusje van alles'?
Een andere optie die niet ondenkbaar is, lijkt die van Denis Odoi. De flankverdediger werd bij Club al meermaalt in de centrale as gebruikt, al was dat een rij hoger. Toch kan de ervaring en polyvalentie van Odoi de doorslag geven om voor de gelegenheid centraal achterin post te vatten. 

Terug naar de roots?
Wanneer we verder kijken naar de beschikbare spelers, lijkt ook Éder Balanta geen ondenkbare piste te zijn. De 31-jarige Colombiaan werd in de jeugd opgeleid als centrale verdediger en speelde daarnaast in z'n carrière ook al 148 officiële wedstrijden op die positie, vooral bij z'n ex-clubs FC Basel en River Plate. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.