Raskin komt nog weinig aan spelen toe bij Rangers onder Clement: Hij heeft pech

Raskin komt nog weinig aan spelen toe bij Rangers onder Clement: "Hij heeft pech"

15 april - 10:14
1

Terwijl Nicolas Raskin in het begin steevast basisspeler was bij het Schotse Rangers FC, is hij sinds de komst van Philippe Clement meer en meer naar de achtergrond verdwenen. In de laatste tien wedstrijden kwam hij slechts drie keer in actie. Meer zelfs, in The Old Firm tegen Celtic maakte Raskin zelfs geen deel uit van de selectie. Clement legt uit wat de oorzaak is van de situatie. 

Volgens Clement heeft het ook wat met pech te maken wat Raskin betreft. "Hij heeft pech. Hij begon erg goed en speelde de eerste wedstrijd nadat ik aangesteld werd als trainer. Hij scoorde zelfs en was één van onze beste spelers die dag", citeert Ibrox News onze landgenoot. 

Nadien werd Raskin echter getroffen door een blessure. "Hij was voor een langere tijd uit en daardoor is er meer competitie op het middenveld ontstaan", zegt Clement. "We hebben veel jongens die goede dingen getoond hebben en 'Nico' is één van hen. Maar naast Lundstram die onze stabiele factor is, toonde ook Kieran Dowell goede dingen. Tom Lawrence doet het goed op de nummer acht. Mohammed Diomande en Dujon Sterling deden het ook goed."

"Het is niet zo dat Raskin niet goed speelt. Nee, hij werkt erg hard", voegt Clement toe. "Ik zie hem ook evolueren en is nu beter dan toen ik hem in oktober bezig zag. Maar er is meer concurrentie. Dat is wat je wil bij een topclub om te presteren en wedstrijden te winnen."

Raskin maakte in januari 2023 de overstap van Standard naar Rangers. In totaal kwam de 23-jarige middenvelder er tot nu toe 41 keer in actie, waarin hij 1 keer kon scoren en 3 assists afleverde.