Gumienny vond dat Debast terecht rood kreeg in match Anderlecht tegen Union

Gumienny vond dat Debast terecht rood kreeg in match Anderlecht tegen Union

15 april - 08:35 Laatste update: 09:48
42

Tijdens de wedstrijden van de Play-Offs dit weekend werden belangrijke arbitrale beslissingen genomen. Zo kreeg Anderlecht-verdediger Zeno Debast een rode kaart te zien. Serge Gumienny gaf zijn oordeel over die beslissing.

Gumienny snapt de beslissing van de scheidsrechter. ''Ook de strafschop en de tweede gele kaart voor Zeno Debast vond ik terecht'', vertelde Gumienny aan Het Belang van Limburg.

De analist legde verder uit. ''Hij maakt een beweging. Als zoiets gebeurt op het middenveld, wordt daar ook geel voor getrokken'', zei Gumienny.

De beslissing om de rode kaart te trekken ging volgens het boekje. ''De scheidsrechter kan weinig verweten worden. Hij past het reglement toe. Het was vooral dom van Debast'', aldus Gumienny.

Voor Debast is het niet de eerste rode kaart van het Jupiler Pro League-seizoen. Ook werd de Rode Duivel eerder dit seizoen van het veld gestuurd tegen KV Kortrijk op 17 september (2-2).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.