Van Bommel blijft bij stelling: Ik heb gezegd: Club Brugge wordt kampioen

Van Bommel blijft bij stelling: "Ik heb gezegd: "Club Brugge wordt kampioen""

13 april - 13:29
14

Na een nul op zes kan Royal Antwerp FC zich als titelverdediger niet nóg een uitschuiver veroorloven in de Champions' Play-Off. Dat is evenwel gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er staat een verplaatsing naar Club Brugge gepland. Mark van Bommel schuift de favorietenrol maar wat graag in West-Vlaamse schoenen. Voor hem is Club zelfs nog steeds titelfavoriet bij uitstek.

Op zijn persconferentie kreeg Van Bommel een vraag voorgeschoteld over de krachtverhoudingen tussen Club en zijn Antwerp. De Nederlander reageerde daar uiterst helder op bij Het Laatste Nieuws. "Ik kreeg op speeldag één de vraag wie ik kampioen zie worden. Ik heb toen gezegd: ‘Club Brugge wordt kampioen.’" Waarna Van Bommel benadrukte dat hij nog niet van gedachten is veranderd.

Hoewel Club momenteel nog steeds vijf punten achterstand telt op Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht, ziet de Antwerp-coach Blauw-Zwart nog erop en erover gaan. Daar heeft hij een simpele verklaring voor. "Ik vind oprecht dat Brugge de beste kern van België heeft. Als je ziet wie zondag tegen Anderlecht speelde, en wie niet meedeed", verwijst hij onder meer naar Simon Mignolet en Hans Vanaken.

Die laatste twee zouden er tegen Antwerp wél opnieuw bij kunnen zijn. Tot slot had Van Bommel nog lof voor zijn collega aan de overkant: Nicky Hayen. "Ik heb de indruk dat met de nieuwe trainer meer duidelijkheid is voor de spelers van Brugge. Ik dénk dat de vorige trainer nogal wat vrijheid gaf. Nu is er meer structuur en meer intensiteit in hun voetbal", sluit de Nederlander af.