Lof in Nederland voor Club Brugge-speler: Veel talent en enorme drive

Lof in Nederland voor Club Brugge-speler: "Veel talent en enorme drive"

11 april - 22:40
2

Marciano Vink is een bewonderaar van Bjorn Meijer van Club Brugge. De analist van ESPN prijst de tomeloze inzet van de 21-jarige vleugelverdediger.

"Hij zit op de bank tegen PAOK, maar het is wel een jongen met enorm veel talent en een mega, mega drive", begint Vink donderdag bij Studio Europa. "Hij is iemand die je graag aan de linkerkant wil hebben, hij kan als back en wingback. Hij heeft een ontzettende snelheid, dat is echt ongelooflijk. En ik heb hem van dichtbij mogen zien bij Jong Oranje. Dan zie je dat er echt iets voorbij dendert. Hij dendert écht."

"Hij heeft een redelijke techniek, maar wat ik zo mooi aan hem vind: hij heeft nooit problemen met een extra sprint maken", vervolgt Vink, die de vraag krijgt of Meijer het tot Oranje kan schoppen. "Ik denk oprecht dat hij de potentie heeft om een heel moderne wingback te zijn." Over een vergelijking met Hans Hateboer is de analist ook duidelijk. "Ik vind hem wel beter dan Hans Hateboer, ik vind zijn drive beter. Zijn omschakeling is echt wel goed."

Meijer maakte in de zomer van 2022 voor zo'n zes miljoen euro de overstap naar Club Brugge, dat het donderdagavond in de Conference League opneemt tegen PAOK FC. De Nederlander zit op de bank.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.