Leko over situatie rond Canak bij Standard: “Niet hier om iemand de les te lezen”

Leko over situatie rond Canak bij Standard: “Niet hier om iemand de les te lezen”

11 april - 15:46
1

Ivan Leko, de hoofdtrainer van Standard, heeft gesproken met de talentvolle Cihan Canak bij Standard. Canak liet zijn frustraties de vrije loop toen hij tegen OH Leuven gewisseld werd, waarover Leko zich vervolgens zeer scherp uitte. De twee hebben gesproken en Leko geeft aan dat de kwestie nu voorbij is.

Leko wordt gevraagd door DH of Canak gaat starten bij Standard tegen STVV. Ja, we hebben gesproken. Het dossier is gesloten. Voetbal gaat over emoties, maar je moet iedereen respecteren”, geeft Leko aan.

Leko vertelt verder dat Canak ook aan de anderen bij Standard moest denken. “Aan de teamgenoten die doordeweeks ook opgeven om te spelen, maar die op de bank belanden”, deelt Leko.

Leko uit zich vervolgens ook kritisch over zijn eigen uitspraken over Canak. “Ik ben hier niet om iemand de les te lezen, en ik denk niet dat ik geweldige dingen heb gezegd na de OHL-wedstrijd, ik heb alleen je vraag beantwoord”, aldus Leko.

Leko sluit af door aan te geven dat Standard nu vooruit kijkt. “Deze kwestie is voorbij en Cihan behoudt uiteraard dezelfde speelkansen als de anderen. We gaan vooruit”, besluit de hoofdtrainer van Standard.