Sky Sports: 'Trossard misschien wel de sleutelspeler van Arsenal'

Sky Sports: 'Trossard misschien wel de sleutelspeler van Arsenal'

11 april - 09:30 Laatste update: 10:03

Leandro Trossard was tegen Bayern München doorslaggevend voor Arsenal. De linksbuiten maakte met een geplaatst schot de 2-2 en stelde daarmee het gelijkspel veilig in de kwartfinale van de Champions League. Sky Sports belicht waarom Trossard een sleutelspeler is voor Arsenal.

Doorslaggevend in topwedstrijden
Trossard is belangrijk in topmatchen. 'Overweeg het feit dat de laatste doelpunten van zijn Brighton-carrière kwamen tegen Chelsea, Manchester City en in de vorm van een hattrick in een 3-3 gelijkspel met Liverpool op Anfield', schreef Sky Sports.

Enorm effectief
De Rode Duivel is vaak van betekenis. 'Trossard heeft gemiddeld elke 104 minuten een doelpunt of assist in de Premier League, wat hem plaatst achter alleen Callum Wilson, Erling Haaland, Mohamed Salah, Cole Palmer en Diogo Jota in de divisie sinds zijn overstap naar Arsenal', pende Sky Sports.

Sterkste vanaf de bank
Vooral vanaf de bank is Trossard een wapen van trainer Arteta. 'Zes van zijn doelpunten dit seizoen, inclusief zijn treffer tegen Bayern, kwamen vanaf de bank. Het is het hoogste totaal van elke speler niet alleen in de Premier League maar in alle grote Europese competities', schreef Sky Sports.

Tweebenig
De tweebenigheid van Trossard is zijn kracht. 'Zijn veelzijdigheid is daarbij cruciaal. Bij Brighton werd hij zelfs gebruikt als een vleugelverdediger. Maar als het op doelpunten aankomt, is zijn tweebenigheid, een belangrijk focuspunt van het werk gedaan door Ribeiro en de rest van zijn coaches bij jeugdclub Genk, de echte gamechanger', aldus Sky Sports.

Trossard maakte in 8 Champions League-matchen 4 goals tijdens dit seizoen. Ook gaf de Rode Duivel 1 assist in het Europese toernooi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.