PAOK in beeld, Club Brugge tegenover fanatieke Grieken

PAOK in beeld, Club Brugge tegenover fanatieke Griekse koplopers in vorm

11 april om 09:45
Laatste update: 11 april om 09:45

Club Brugge mag het in de kwartfinale van de Conference League gaan opnemen tegen het Griekse PAOK Thessaloniki. Wat mag Club Brugge verwachten van de Griekse formatie? PAOK gaat op dit moment aan de leiding in de Super League van Griekenland. Onder meer AEK Athene, Panathinaikos en Olympiakos staan onder PAOK. Het belooft een opgave te worden voor Blauw-Zwart, VoetbalPrimeur.be praat je bij over het aankomende tweeluik.

PAOK Saloniki in het kort
Volledige naam: PAOK Thessaloniki
Bijnaam: Tweekoppige adelaar van het Noorden
Stadion: Toumba Stadium, 28703 plaatsen
Vorig seizoen: 4e plaats
Hoofdtrainer: Razvan Lucescu
Aantal kampioenschappen in eigen land: 3x

PAOK Saloniki in Europa
PAOK Saloniki weet niet alleen in Griekenland indruk te maken, maar ook in Europa. PAOK nam deel aan Groep G van de Conference League. De Grieken deelden de groep met het Duitse Eintracht Frankfurt, het Schotse Aberdeen en HJK Helsinki uit Finland. PAOK wist eerste te worden met 16 punten na 6 gespeelde matchen. Er werd niet verloren door PAOK en de Grieken wisten twee keer te winnen van Eintracht Frankfurt.

In de achtste finale van de Conference League werd PAOK gekoppeld aan Dinamo Zagreb. Op 7 maart leed PAOK een 2-0 nederlaag op bezoek bij De Kroaten. PAOK kreeg de loodzware opgave om deze nederlaag in eigen huis te herstellen. Dit lukte, PAOK wist in eigen huis indruk te maken door maar liefst met 5-1 te winnen. Door deze zege mag PAOK zich nu gaan tonen tegen Club Brugge.

PAOK in Griekenland
De Griekse competitie kent de nodige concurrentie voor PAOK. Op dit moment lukt het de tweekoppige adelaar van het noorden om de leiding te nemen ten opzichte van Griekse grootmachten als AEK Athene (13 keer landskampioen), Panathinaikos (20 keer landskampioen) en Olympiakos (47 keer landskampioen). PAOK Saloniki wist tot nu toe drie keer landskampioen van Griekenland te worden.

PAOK gaat aan de leiding in de Griekse Super League. Na 30 matchen heeft PAOK 67 punten behaald. Er werd 21 keer gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en 5 keer verloren. PAOK wist tot nu toe de meeste doelpunten te maken in de competitie: 74. In de laatste vijf matchen van de competitie wist PAOK drie keer te winnen, eenmaal werd er verloren en eenmaal speelde PAOK gelijk.

PAOK strijdt niet meer mee in de Griekse beker. PAOK werd in de halve finale uitgeschakeld door Panathinaikos. Bij PAOK werd het 0-1 voor Panathinaikos en bij Panathinaikos wist PAOK met 1-2 te winnen. Het tweeluik moest beslist worden via strafschoppen. Uiteindelijk wist Panathinaikos de strafschoppenreeks te winnen.

PAOK en de Griekse heksenketel
PAOK komt eerst op bezoek in het Jan Breydelstadion, maar de club staat bekend om de fanatieke supporters. Gate 4 is de meest bekende supportersvereniging van PAOK. Interim-hoofdtrainer Nicky Hayen waarschuwde al voor de fanatieke aanhang van PAOK. Hayen hoopt dat de fans van Blauw-Zwart zelf een heksenketel kunnen leveren om PAOK een koekje van eigen deeg te geven.

Conclusie over PAOK
Het belooft hoe dan ook een beladen tweeluik te gaan worden voor Club Brugge in de kwartfinale van de Conference League. PAOK toont zich in de competitie en heeft zich dit seizoen ook in Europa getoond als een geduchte opponent. Ook bij een zege in het Jan Breydelstadion wacht er hoe dan ook nog een grote opgave voor Club Brugge wanneer het op bezoek gaat in Griekenland.