Spits keert mogelijk niet terug bij Kompany: 'Bij degradatie te duur voor Burnley'

Spits keert mogelijk niet terug bij Kompany: 'Bij degradatie te duur voor Burnley'

10 april - 16:16

Alex Rosen, de algemeen directeur van Hoffenheim, hoopt ook na dit seizoen nog te kunnen beschikken over Wout Weghorst. De spits wordt door de Duitsers gehuurd van Burnley, dat afstevent op degradatie. Hierdoor kan hoofdtrainer Vincent Kompany volgend seizoen mogelijk niet beschikken over de spits. 

Weghorst maakte tot dusver zes Bundesliga-doelpunten voor Hoffenheim. Afgelopen weekend was hij tegen FC Augsburg nog belangrijk met een goal én een assist. Bij Hoffenheim heerst teveredenheid over de Nederlander, en Rosen weet: "Hij wordt te duur voor Burnley als ze degraderen", tekent BILD op. "Het kan ingewikkeld zijn, het is een kwestie van de juiste timing", vertelt hij ietwat schimmig over het wel of niet definitief inlijven van Weghorst. 

Trainer Pellegrino Matarrazo is in zijn nopjes met de Oranje-international. "Hij is een werkpaard, hij werkt door tot hij niet meer kan. Hij leidt het team ook met zijn emotionele aard." FC Twente zal gespannen toekijken. De boomlange spits maakte onlangs bekend graag naar voor de Tukkers te spelen. Hij zou bereid zijn om salaris in te leveren.