Problemen bij Arsenal: "Mensen weten dit niet, maar ik heb altijd pijn"

9 april om 13:29

Gabriel Jesus heeft dit seizoen niet kunnen spelen zonder pijntjes. De Braziliaan kampt met veel tegenslagen en kan zich niet herinneren wanneer hij voor het laatst pijnvrij op het voetbalveld heeft gestaan.

Op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel tussen Arsenal en Bayern München komt Jesus te spreken over zijn fitheid. De spits geeft aan hier normaal gesproken geen aandacht aan te besteden. "Ik heb problemen met mijn fitheid en ook last van tegenslagen. Mensen weten dit niet, maar ik heb altijd pijn."

Jesus doet er alles aan om volledig blessurevrij te worden, maar vooralsnog is dit niet gelukt. Hij wil eerst het huidige seizoen succesvol afsluiten met Arsenal. "Ik wil de club helpen, mijn best doen en niet klagen. Ik moet doorgaan en mentaal sterk zijn", aldus de Braziliaan. "Ik heb op dit moment problemen met mijn fitheid en ik hoop volgend seizoen volledig fit te zijn, maar nu is het tijd om gewoon voor de club te vechten."

Uit zijn woorden valt op te maken dat Jesus al een langere tijd kampt met zijn fitheid. "De realiteit is dat ik me niet eens kan herinneren wanneer ik voor het laatst zonder pijn heb gevoetbald", aldus de spits. "Maar wees gewoon sterk."