Jesus was klaar met Guardiola

Jesus was klaar met Guardiola bij City: 'Die dag maakte ik de keuze, ik wil weg'

6 juli om 18:32

Gabriel Jesus koestert niet bepaald warme gevoelens voor Pep Guardiola. De 26-jarige aanvaller was vorig seizoen wel klaar met de grillen van de succesvolle manager van Manchester City en vertrok naar concurrent Arsenal, waar hij ploegmaat is van Leandro Trossard.

Jesus was bij The Citizens, waar hij ploegmaat was van Kevin De Bruyne, nooit een vaste waarde. Ook niet na het vertrek van Sergio Agüero. "Er was een wedstrijd in de Champions League, thuis tegen Paris Saint-Germain. En Guardiola stelde Oleksandr Zinchenko als valse nummer negen op. Bizar", blikt de Braziliaan terug in de podcast van landgenoot en 61-voudig international Denilson.

De beslissing van Guardiola kwam hard aan. "Een dag voor de wedstrijd stond Zinchenko daar niet eens tijdens de training, hij stelde mij op als spits. Zinchenko zei dat hij met me te doen had." Uit ongeloof pakte Jesus de telefoon en belde hij zijn moeder op. "Tijdens de teambespreking hoorden we de opstelling. We zouden daarna gaan eten, maar ik heb geen hap genomen. Ik ging in tranen naar mijn kamer en belde mijn moeder. Ik zei: Ik wil hier weg. Hij zette een linksback in de spits… Ik werd gek."

Tijdens de wedstrijd haalde Jesus zijn gram. Hij viel in en had met een treffer en een assist een groot aandeel in de 2-1 zege van Manchester City. "Ik deed vooraf niet eens een warming-up en voelde me slecht. Dit soort dingen heb ik vaker meegemaakt met Guardiola en dat is niet makkelijk. Die dag maakte ik voor mezelf de keuze dat ik dit niet meer wilde. Ik wilde vertrekken."