El Khannouss van Genk naar Leipzig of Leverkusen? ‘Past beter bij Alonso’

El Khannouss van Genk naar Leipzig of Leverkusen? ‘Past beter bij Alonso’

9 april - 10:13

De interesse van topclubs in Bilal El Khannouss bereikt een hoogtepunt bij KRC Genk. RB Leipzig en Bayer Leverkusen volgen zijn prestaties nauwlettend, met laatstgenoemde club die volgens Het Laatste Nieuws mogelijk een voorsprong heeft. 

Ondanks zijn contract bij Genk tot 2027 lijkt een extra jaar in Limburg uitgesloten, gezien El Khannouss' verlangen om komende zomer naar het buitenland te vertrekken. Hoewel RB Leipzig El Khannouss met interesse volgt, lijkt Bayer Leverkusen een streepje voor te hebben. 

De huidige koploper van de Bundesliga volgt El Khannouss al geruime tijd en wordt geleid door Xabi Alonso, een uitgesproken fan van de jonge middenvelder. Volgens analist Marc Degryse zou El Khannouss met zijn techniek en spelstijl goed passen bij Leverkusen, dat speelt in een systeem vergelijkbaar met dat van Genk.

‘Met zijn techniek en vista zou El Khannouss daar zeker passen’, lezen we in de krant. ‘Het is een andere stijl dan Leipzig, dat toch vooral op gegenpressing speelt. Qua profiel past hij beter bij Leverkusen. Het feit dat ze hem al langer kennen is uiteraard een voordeel, net als dat Alonso heeft aangegeven volgend jaar te blijven.’

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.