Opnieuw kritiek op puntendeling, Joos laat zich uit over nieuw opvallend systeem

Opnieuw kritiek op puntendeling, Joos laat zich uit over nieuw opvallend systeem

8 april - 22:15
14

De Champions' Play-Offs zijn voorlopig bijzonder spannend gebleken en de titelstrijd is nog lang niet gestreden. Club Brugge en KRC Genk maken plots kans, deels door de puntendeling. Waar lang niet iedereen bij Extra Time fan van is.

Volgens Peter Vandenbempt mogen KRC Genk en Club Brugge zeker nog dromen van een titel. "Als er nog 24 punten te verdienen zijn dan kan je er vijf goedmaken", geeft hij aan bij Extra Time. Vooral omdat de concurrentie voorlopig niet overtuigt. "Anderlecht toonde voorlopig één degelijke helft tegen Antwerp en drie magere helften. En Union, tja..."

De commentator gaf eerder al aan geen fan te zijn van de puntendeling en herhaalt dat nog eens. Volgens hem moet de halvering dan ook gewoon afgeschaft worden. "En dat de grote clubs er dan maar gewoon bij zijn", klinkt het.

Ook Gert Verheyen kan de puntendeling niet helemaal smaken. "Die puntendeling is wel leuk en zorgt voor spanning. Maar het is toch wat ongemakkelijk", geeft hij aan. "Club en Genk stonden op 20 en 23 punten van Union en hebben nu plots vijf punten achterstand... Dat is toch raar", aldus Verheyen.

Ander systeem
Filip Joos gaf ook al meermaals aan fan te zijn van de puntendeling, maar spreekt nu over een mogelijk nieuw systeem dat in het verleden al werd geopperd. "Geef twee punten voor winst in de reguliere en één voor gelijkspel. In de Play-Offs kan je dan drie punten geven voor een overwinning", klinkt het.

Dat bleek uiteindelijk ook voor een opvallende huidige tussenstand te zorgen als dat systeem dit seizoen al werd gebruikt. RSC Anderlecht zou dan momenteel leider zijn met 26 behaalde punten. Daarachter volgen Union met 25, Club Brugge met 22 en KRC Genk met 22.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.