PSV hoopt op aanblijven van Rode Duivel  Bakayoko

PSV aast op versterkingen en buigt zich over situatie Rode Duivel Bakayoko'

8 april om 11:27

PSV staat na de jacht op de titel voor een 'helse klus', schrijft het Eindhovens Dagblad. Technisch directeur Earnest Stewart moet aan de bak met de contracten van verschillende sterkhouders, waaronder Rode Duivel Johan Bakayoko, terwijl er ook versterkingen moeten komen.

PSV wordt kampioen, het is alleen nog de vraag wanneer. De Eindhovenaren rekenden zaterdagavond kinderlijk eenvoudig af met AZ (5-1). Op papier was dat de laatste grote horde die PSV nog moest nemen richting het einde van het seizoen. Na de jacht op de landstitel staat er voor Stewart en co. een 'contractenjacht' te wachten, weet het ED.

De taak die er ligt: het behouden van sterkhouders - Johan Bakayoko, Joey Veerman, Olivier Boscagli en Jordan Teze - én het aantrekken van versterkingen. Het wordt een 'helse klus' om het kwartet, dat toe lijkt aan een stap hogerop, te behouden, klinkt het.

Op de situatie van Bakayoko wordt dieper ingegaan. De Rode Duivel kan waarschijnlijk kiezen uit verschillende scenario's, waarbij Memphis Depay, Cody Gakpo en Georginio Wijnaldum als voorbeelden dienen. Vorig jaar was onder meer Premier League-club Brentford zeer concreet, maar koos hij voor speeltijd in Eindhoven.

Naast het wel of niet aanblijven van het PSV-viertal azen de Eindhovenaren op versterkingen. Volgens het ED wil PSV sowieso een nieuwe centrale verdediger aantrekken. Op de flanken wil Peter Bosz minder afhankelijk zijn van Bakayoko. De aanvaller speelde dit seizoen bijna alles, terwijl de trainer van PSV hem vaker rust had willen geven.