Boskamp ergert zich aan gedrag supporters: 'Waar zijn we in godsnaam mee bezig'

Boskamp ergert zich aan gedrag supporters: 'Waar zijn we in godsnaam mee bezig'

8 april - 10:17
22

Jan Boskamp ergert zich mateloos aan de manier waarop supporters zich de laatste jaren gedragen. De oud-Feyenoorder ziet dat er steeds drastischere maatregelen worden genomen en dat is iets wat alleen de fans zelf kunnen veranderen, aldus Boskamp.

Al jaren zijn er geen uitsupporters welkom bij De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Ook bij de 6-0 overwinning voor de Rotterdammers zaten er geen Ajacieden op de tribune. Daar baalt Boskamp van. "Wat ik mis, dat zijn gewoon de supporters van Ajax", zegt de analist in een item van Vandaag Inside. "Ik zit net Vitesse tegen NEC te kijken, ook geen uitsupporters. Dat is waardeloos."

Bij aankomst bij De Kuip verbaasde Boskamp zich over de maatregelen die werden genomen om de veiligheid te waarborgen. "Ik kom net langs de ingang en elke auto die binnenkomt wordt gecontroleerd met honden", aldus de oud-voetballer. "Waar zijn we in godsnaam mee bezig voor een voetbalwedstrijd? We moeten echt ons gedrag even gaan veranderen."

Boskamp benadrukt dat de problemen zich niet alleen in Nederland voordoen. "Supportersscharen zijn zo veranderd. Ga een keer normaal doen. Maar het is niet alleen hier, ook in België. Voor mij is dat onvoorstelbaar", besluit Boskamp.