De Mil over Charleroi na Westerlo: “Je merkt meteen dat dit een grote club is”

De Mil over Charleroi na Westerlo: “Je merkt meteen dat dit een grote club is”

6 april - 16:35
2

Rik De Mil staat voor de uitdagende taak om Sporting Charleroi te redden in de play-offs, met als eerste confrontatie een ontmoeting tegen RWDM op zaterdagmiddag. De voormalige trainer van Westerlo gaat in gesprek met Télésambre, geciteerd door RTBF.

De Mil nam snel het roer over bij de Zebra's na zijn vertrek bij Westerlo en benadrukt dat hij realistisch is over de korte tijdspanne om veranderingen door te voeren. In het interview uitte De Mil zijn tevredenheid over de eerste stappen die hij heeft gezet bij Charleroi.

"We hebben heel positief gewerkt," zegt De Mil. "Ik heb een groep ontmoet die twijfelachtig is, maar we hebben goed gewerkt. Iedereen gaf me een warm welkom. Je merkt meteen dat dit een grote club is”, klinkt het verder.

"Ik hou van discipline, maar het is ook belangrijk dat iedereen zich goed voelt. We hebben ook veel activiteiten samen gedaan”, getuigt De Mil. “Want als je buiten het veld geen team bent, wordt het ook moeilijk op het veld. We zitten in een situatie waarin we heel nederig moeten zijn.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.