Van Bommel blijft bij CL-uitspraak tegen Anderlecht: “Hadden volledige controle”

Van Bommel blijft bij CL-uitspraak tegen Anderlecht: “Hadden volledige controle”

6 april - 12:36
5

Mark van Bommel, de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, blijft bij zijn standpunt dat Antwerp in de eerste helft tegen RSC Anderlecht voetbal van Champions League-niveau op de mat legde. Van Bommel geeft meer uitleg over zijn eerdere uitspraak. Uiteindelijk verloor Antwerp met 1-0 van Anderlecht.

Van Bommel geeft meer uitleg over het Champions League-niveau dat Antwerp volgens hem haalde tegen Anderlecht. “Dan bedoel ik dat inzake tactisch. We hadden volledige controle met en zonder bal”, citeert Het Laatste Nieuws van Bommel.

“We hadden vijf fases waarbij we in de laatste zone van het veld kwamen, maar waarbij telkens de pass niet aankwam. We zijn de ploeg die het meeste ballen in het laatste gedeelte van het veld brengt. Maar daar staan té weinig grote kansen tegenover”, meent van Bommel.

Van Bommel weigert te geloven dat het gebrek aan kansen van Antwerp te maken heeft met het plaatsen van spits Vincent Janssen op het middenveld. “Ook in de spits liet Vincent zich uitzakken, en dat weerhield hem niet van te scoren. Dankzij Vincent kunnen we nu wedstrijden controleren en domineren”, besluit van Bommel.