Zwaar afzien voor Nusa tijdens Brentford-saga: Het was mentaal héél lastig

Zwaar afzien voor Nusa tijdens Brentford-saga: "Het was mentaal héél lastig"

5 april - 21:20
2

Het is een bewogen 2024 geweest voor Antonio Nusa. De Noor leek te gaan vertrekken bij Club Brugge, maar zag zijn transfer naar Brentford en de Premier League door de vingers glippen. Dat hakte er ook stevig in bij de nog steeds maar achttienjarige Noor.

Amper achttien jaar oud, maar al in de spotlights in België, Noorwegen én Engeland. Zijn transfer naar Brentford en de geruchten over knieproblemen waren plots big news. Veel om mee om te gaan. "It got big… en dat was helemaal nieuw voor mij", zegt Nusa bij Het Laatste Nieuws.

Dat er zoveel werd gezegd en geschreven over zijn vermeende knieproblemen maakte het er niet makkelijker op. "Er was zóveel informatie, waar ik niets mee kon. Op een gegeven moment ben ik gestopt met lezen. Ik sprak nog met mijn familie en met Club, maar dat was het. Dankzij hen heb ik uiteindelijk alles op orde gekregen", aldus Nusa.

Voor Nusa was het dan ook moeilijk om daar op erg jonge leeftijd mee om te gaan. "Mentaal was het héél erg lastig, maar je blijft een voetballer, hé. De balans vinden, dat was niet gemakkelijk", geeft de Noor aan. Die nu weer aan voetballen kan denken. "Het heeft even geduurd, maar vandaag is alles opnieuw op de juiste plaats. En kijk ik alleen maar vooruit."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.