Vanhaezebrouck: Dacht aan twee weken schorsing, kon ik Parijs-Roubaix nog volgen

Vanhaezebrouck: "Dacht aan twee weken schorsing, kon ik Parijs-Roubaix nog volgen"

5 april - 16:37
2

Al wie KAA Gent ademt, heeft 7 april meteen na de bekendmaking van de Play-Off-kalender omcirkeld. Deze zondag trekt de ploeg namelijk naar KVC Westerlo, de schietschijf na de veelbesproken salonremise op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Hein Vanhaezebrouck hoopt dat zijn manschappen er moraal uit puren, maar enkel in positieve zin.

Nadat Westerlo en KRC Genk in de laatste zes minuten van hun duel op speeldag 30 besloten om (ostentatief) vrede te nemen met een 1-1-gelijkspel, bleef vooral Gent beteuterd achter. De Buffalo's zagen hun laatste strohalm op de Champions' Play-Off zo definitief afknakken. Westerlo is dan ook gewaarschuwd: de bezoekers zullen scherp aan de aftrap verschijnen. Op zijn persconferentie voegde Hein Vanhaezebrouck daar wel onmiddellijk een waarschuwing aan toe. "Dat moet onder controle blijven, want je mag niet de pedalen gaan verliezen als er iets gebeurt", tekende Het Nieuwsblad op.

Wat bedoelt hij daar juist mee? "Het is altijd gevaarlijk om op externe zaken te focussen, we proberen dat zo weinig mogelijk te doen", gaat Vanhaezebrouck verder. De Gent-coach waarschuwt dat Westerlo een prima elftal is, ook al moest Rik De Mil het gelag betalen na de hetze rond de salonremise. "Ik was wel verrast door die beslissing", geeft Vanhaezebrouck eerlijk toe.

De lange baan ...
Verder wil hij niet al te diep meer in gaan op de kwestie, al valt onderhuids te merken dat het nog niet vergeven en vergeten is. "In dit land gaat het nu eenmaal zo: bij de penalty-gate hebben ze ook alles uitgesteld tot het te laat was omdat de competitie bijna gedaan was. Dat is eigen aan onze voetbalbond, zaken op de lange baan schuiven", deelt Vanhaezebrouck een sneer uit.

Toch maar opletten, want op de openingsspeeldag van de Europe Play-Off zat de trainer nog een schorsing uit voor ongepaste uitspraken. Het weerhield Gent er niet van om brandhout te maken van Standard Luik (5-1). "Eigenlijk geef je niet zoveel uit handen want alles is vooraf tot in de details voorbereid." Sommigen dachten zelfs dat hij even op verlof was. "Ik dacht dat ze me twee weken zouden schorsen, dan kon ik Parijs-Roubaix ook nog volgen. Dat is me niet gelukt", reageert Vanhaezebrouck daarop met een kwinkslag.