Van Bommel tobt nog over Anderlecht: Ik heb het er nog steeds moeilijk mee

Van Bommel tobt nog over Anderlecht: "Ik heb het er nog steeds moeilijk mee"

5 april - 15:31
17

De Champions' Play-Off schoot afgelopen zaterdag uit de startblokken met als eerste hete hangijzer ... een debat over een scheidsrechterlijke beslissing. Ook zes dagen na datum kan Mark van Bommel niet helemaal leven met de rode kaart voor Owen Wijndal, waardoor Royal Antwerp FC (mede) met 1-0 de boot in ging bij RSC Anderlecht.

Komende zaterdagavond ontvangt The Great Old KRC Genk op de Bosuil, maar de trainer zit met zijn gedachten nog bij vorig weekend. "Ik heb het er nog steeds moeilijk mee", gaf Van Bommel toe op zijn perspraatje, aldus Het Laatste Nieuws. Meteen na de partij in Anderlecht had de Nederlander zijn eigen speler nochtans terecht gewezen. Volgens hem had Wijndal de arbitrage in eerste instantie niet in de gelegenheid mogen brengen om rood te trekken.

Los daarvan stelt Van Bommel zich echter vragen bij de gevolgde procedure. "De scheidsrechter is van plan om beide spelers de gele kaart te geven. Op dat moment roept de VAR hem naar het televisiescherm", schuift hij de verantwoordelijkheid door naar Lawrence Visser. Volgens Van Bommel vallen zulke situaties niet te beoordelen vanachter een televisiescherm. "Kijk, als ik in een fractie van een seconde aan jouw truitje trek, dan gebeurt er niks. Maar als je die ene fractie stilzet, denk je: ‘Hij houdt hem vast.’"

Zuchten om Referee Department
Daarnaast zag Van Bommel nog een tweede scheidsrechterlijke dwaling. "In alle emotie vergeet de scheidsrechter ook nog eens om Hazard de gele kaart te geven. En wie krijgt geel in de tweede helft? Juist, Hazard." Verder hekelt hij het feit dat de hoofdref zelden tot nooit zijn eigen interpretatie kan doorduwen wanneer hij naar het scherm geroepen wordt. In de overgrote meerderheid van de gevallen krijgt het advies van de VAR gehoor.

Tot slot kreeg Van Bommel nog voor de voeten geworpen dat het Referee Department in haar wekelijkse analyse oordeelde dat rood voor Wijndal zeker te verdedigen valt. "Ach, hou op met het Referee Department", schudde Van Bommel zijn frustratie van zich af. Afsluiten deed hij met een pleidooi voor een voetbal mét videoref, "maar een VAR zou wat mij betreft enkel mogen optreden bij al dan niet doelpunt, al dan niet buitenspel, en voor werkelijk grove overtredingen."