“Anderlecht geweldige zaak met Rits, de speler die Club Brugge nu mist”

“Anderlecht geweldige zaak met Rits, de speler die Club Brugge nu mist”

4 april - 20:10
31

Mats Rits, de 30-jarige verdedigende middenvelder van RSC Anderlecht, stond tot nu toe in 26 van de 27 matchen in de basis bij paars-wit. In de zomerse mercato van 2023 kwam Rits over van Club Brugge en volgens Rudi Cossey, de voormalige T2 van Club Brugge, is Rits precies de speler die Club Brugge op dit moment mist.

Rits maakte in de zomer voor 2 miljoen euro de overstap van Club Brugge naar Anderlecht. “Anderlecht heeft een geweldige zaak gedaan met Rits. Het is niet altijd elegant, maar wel erg efficiënt. Het is geen speler die de pers en het grote publiek bekoort, maar elke trainer wil zo’n jongen in zijn team. Meer nog, hij is de speler die Club Brugge dit seizoen mist”, citeert Het Belang van Limburg Cossey.

Dit seizoen heeft Club Brugge Raphaël Onyedika en Hugo Vetlesen als controleurs op het middenveld. Onyedika en Vetlesen beleven tot nu toe een wisselvallig seizoen met Club Brugge. “Het is bij Brugge zo dat ze nu veel middenvelders hebben die zichzelf graag willen profileren. Maar ze missen een man die in de schaduw wil werken en zich wil wegcijferen voor de anderen. Rits had daar het cement tussen de bakstenen kunnen zijn”, besluit Cossey.

Aankomende zondag staan Club Brugge en Anderlecht tegenover elkaar. Rits gaat met paars-wit op bezoek bij Blauw-Zwart in het Jan Breydelstadion. Voor beide clubs zijn de belangen erg groot in de tweede speelronde van de Champions' Play-Offs. Anderlecht hijgt in de nek bij Union SG en Club Brugge wil de aansluiting zoeken met de bovenste twee teams.