Rits over zijn rol bij Anderlecht voor Club Brugge: “Mee sleutel op de deur”

Rits over zijn rol bij Anderlecht voor Club Brugge: “Mee sleutel op de deur”

4 april - 14:54
9

Mats Rits, de middenvelder van RSC Anderlecht, vertelt over zijn rol bij paars-wit. Aankomende zondag neemt Rits het met Anderlecht op tegen zijn oude werkgever Club Brugge. Anderlecht en Rits gaan dan op bezoek in het Jan Breydelstadion.

Rits wordt gevraagd naar zijn rol binnen het elftal van Anderlecht. “Pure controleur, mee sleutel op de deur samen met Jan Vertonghen en Zeno Debast”, geeft Rits aan via de officiele kanalen van Anderlecht. Rits is het ermee eens dat hij als een schild is voor de verdediging van Anderlecht. 

“Ja, wij spelen vrij offensief, zeker met de spelers die we hebben. Onze vleugelverdedigers laten we graag mee naar voren gaan. Ik denk dat dat ook hun kracht is Kiki (Killian Sardella) is aanvallend toch ook wel belangrijk voor ons, niet alleen door het doelpunt van afgelopen weekend”, lacht Rits. Sardella maakte de belangrijke winnende treffer tegen Royal Antwerp FC.

Rits vertelt verder over het belang van de aanvallende impulsen vanaf de zijkant, dit geldt volgens Rits ook voor de andere kant bij Anderlecht. “Met Ludwig (Augustinsson) is dat hetzelfde. Daardoor creëren we veel overload op de aanvallende centrale regio’s, met Thorgan Hazard, Anders Dreyer of wie er dan ook speelt. Die dan vrije rollen krijgen”, geeft Rits aan.

Tot slot benadrukt Rits wat zijn rol is wanneer Anderlecht met veel mankracht de aanval opzoekt. “Er moeten dan natuurlijk ook mensen achter blijven om ervoor te zorgen dat we niet gemakkelijk die counter tegen krijgen”, besluit Rits.