Berte namens Oostende: “Willen ons redden, mogen niet bij ons kampioen worden”

Berte namens Oostende: “Willen ons redden, mogen niet bij ons kampioen worden”

4 april - 19:35 Laatste update: 21:20

Mo Berte, de flankaanvaller van KV Oostende, is dit seizoen van grote waarde voor De Kustboys. In alle competities wist Berte al negen doelpunten te maken en zeven assists af te leveren. De 22-jarige aanvaller hoopt Oostende te redden in de Challenger Pro League.

Berte is de smaakmaker bij Oostende, de aanvaller merkt dat hij de laatste weken steeds vaker geviseerd wordt. “In de jongste wedstrijden was het steeds drie tegen één, waarbij ik naast de twee centrale verdedigers ook nog een middenvelder op mij kreeg. Op de flank kan ik één tegen één spelen. We zien wel hoe we het zondag doen”, blikt Berte via Het Belang van Limburg vooruit op de match tegen koploper Beerschot.

Berte wil er alles aan doen om Oostende in de Challenger Pro League te houden. Ook is Berte niet van plan om Beerschot kampioen te laten worden bij Oostende. “Wij willen ons redden en daarvoor spelen we nog drie finales. Wie scoort, is niet belangrijk. We moeten punten pakken. Zondag mogen we niet verliezen tegen Beerschot. Zij mogen op ons veld niet kampioen worden”, besluit Berte.

De twee laagst geklasseerde clubs degraderen uit de Challenger Pro League. Dat zijn de nummers vijftien en zestien. Op dit moment staat Oostende op de veertiende plaats met twee punten meer dan RFC Seraing. Er zijn nog drie matchen te spelen voor het einde van de reguliere competitie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.