'Bij AC Milan zijn ze zich ervan bewust dat ze De Ketelaere 'mismeesterd' hebben'

'Bij AC Milan zijn ze zich ervan bewust dat ze De Ketelaere 'mismeesterd' hebben'

4 april - 18:23 Laatste update: 18:53
7

Rode Duivel Charles De Ketelaere staat bij Atalanta Bergamo heel even aan de kant met een hamstringblessure. De Ketelaere is dit seizoen echter een zeer belangrijke pion bij de huidige nummer zes uit de Serie A. Volgens commentator en journalist Thomas Liekens zijn ze zich er bij AC Milan van bewust dat ze De Ketelaere verkeerd behandeld hebben. 

Bij MidMid gaan Liekens en Gilles Mbiye-Beya dieper in op de passage van De Ketelaere bij de Rossoneri. "Er wordt overal in de pers geschreven dat ze een nieuw geval-De Ketelaere willen voorkomen", zegt Liekens. "Ze zijn er echt wel bewust van het feit dat ze hem mismeesterd hebben, niet juist hebben aangepakt en begeleid."

Mbiye-Beya ziet AC Milan-coach Stefano Pioli daar verantwoordelijk voor. "Hij is volledig fout gebruikt", aldus Mbiye-Beya. "Hij mag nu meer starten in de spits, in de bal komen vanuit de spits in plaats van op de 10 te moeten beginnen". Daarnaast krijgt hij volgens Liekens meer vertrouwen van Atalanta-coach Gian Piero Gasperini. "Hij weet nu ook dat hij bij het eerste slechte balcontact twee weken naast de ploeg staat. Een trainer is ook een psycholoog, en dat heeft Pioli echt wel fout gedaan."

"Ik denk dat de aanpak van Pioli wel werkt bij een aantal spelers, zoals Rafael Leão bijvoorbeeld", gaat Liekens verder. "Maar bij De Ketelaere niet. Dan moet je je aanpak aanpassen en dat kon hij niet. Gasperini heeft blijkbaar een aanpak die wel werkt", besluit de journalist. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.