Guardiola over titelrace City, Liverpool en Arsenal: “We hebben geen controle”

Guardiola over titelrace City, Liverpool en Arsenal: “We hebben geen controle”

4 april - 16:02

Pep Guardiola, de hoofdtrainer van Jeremy Doku en Kevin De Bruyne bij Manchester City, blikt vooruit op de ontknoping van de Premier League. Manchester City wist woensdagavond drie punten te behalen door met 4-1 te winnen van Aston Villa. Phil Foden maakte een hattrick en Doku leverde een assist af voor The Citizens.

Manchester City zit midden in de titelrace met Liverpool en Arsenal van Leandro Trossard. “Als we al onze wedstrijden winnen, dan wordt het in de laatste dag beslist. Want zij staan niet vijf, zes, zeven punten voor op ons”, deelt Guardiola via de officiële kanalen van Manchester City.

Guardiola geeft aan dat de titelrace een uitdagende gaat zijn. “Het wordt niet gemakkelijk. Ik zie Liverpool en Arsenal nog wel punten laten liggen, maar je weet het nooit. We moeten ons tonen en ons werk doen. We moeten geen spijt hebben dat we een match zouden moeten winnen, want zij verliezen de match daarna”, geeft Guardiola aan.

Guardiola sluit af door aan te geven dat Manchester City de titelrace niet in eigen hand heeft. “We kunnen niets doen. We hebben geen controle over wat zij doen. We moeten onze matchen winnen, dat is alles wat we kunnen doen”, besluit Guardiola.

Op dit moment staat Arsenal aan kop met 68 punten na 30 gespeelde matchen. Liverpool staat tweede met 67 punten na 29 matchen. Manchester City volgt op de derde plaats met ook 67 punten na 30 gespeelde wedstrijden.