'Barcelona moet blijven zoeken, droomkandidaat Amorim favoriet bij Liverpool'

'Barcelona moet blijven zoeken, droomkandidaat Amorim favoriet bij Liverpool'

4 april - 12:50
1

Rúben Amorim wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona, zo weet Sport. Door de afkoopclausule van twintig miljoen euro in het contract van de oefenmeester heeft de clubleiding van Barça besloten om niet voor Amorim te gaan als nieuwe manager.

FC Barcelona hoopt nog altijd om Xavi te overtuigen van een langer verblijf in Catalonië. De huidige Barça-manager heeft besloten om na dit seizoen te stoppen, maar de clubleiding hoopt hem nog van gedachten te kunnen veranderen. Ze werken bij Barça al wel aan een lijstje met potentiële opvolgers van Xavi.

Amorim was een belangrijke kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden van FC Barcelona. Deco, sportief directeur van Barça, ziet in Amorim een manager met een passende speelstijl, maar hij heeft nog weinig ervaring. Een ander minpunt is de afkoopclausule in het contract van Amorim bij Sporting. Portugese clubs moeten dertig miljoen euro betalen om Amorim los te weken bij Sporting, terwijl dit voor buitenlandse clubs een bedrag is van twintig miljoen euro.

Deze afkoopclausule heeft ervoor gezorgd dat Barça tot de beslissing is gekomen om verder te kijken. Volgens Sport lijkt de weg voor Amorim nu open te liggen naar Liverpool, waar Jürgen Klopp na dit seizoen vertrekt. Op Anfield hadden ze gehoopt op Xabi Alonso als nieuwe hoofdtrainer, maar de Spanjaard heeft besloten om bij Bayer Leverkusen te blijven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.