Guardiola dient Keane van antwoord: Zelf een manager voor dat niveau

Guardiola dient Keane van antwoord: "Zelf een manager voor dat niveau"

3 april - 11:44 Laatste update: 11:46
2

Pep Guardiola springt in de bres voor Erling Haaland. De manager van Manchester City kan zich niet vinden in de kritische uitspraken van Roy Keane.

De kritiek die Keane zondag na de doelpuntloze kraker tussen Arsenal en Manchester City op Haaland leverde was niet mals. De tv-analyticus vond dat de Noorse spits, die inmiddels zeven Premier League-duels droogstaat, speelde als iemand van het vierde niveau van Engeland. "Zijn basisniveau is zo laag, dat is al vaker gebleken. Dat moet hij echt verbeteren", aldus Keane. "Hij speelt bijna als iemand uit de League Two."

Guardiola is het niet eens met de kritiek op de topscorer van de Premier League (18 goals, red.). "Hij is de beste spits ter wereld en heeft ons vorig seizoen aan de treble geholpen. Dat we momenteel niet al te veel kansen creëren, komt niet door hem", aldus de Spaanse manager, die het niet kan laten om een sneer uit te delen aan Keane. "Hij is een manager voor de tweede of derde competitie."

"We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld tegen Arsenal", gaat Guardiola verder. "Ik heb het teruggekeken. We missen voorin soms misschien wat stootkracht. Maar Haaland is een exceptionele speler voor ons."

Door het gelijkspel tegen Arsenal staat Manchester City derde in de Premier League. The Gunners staan tweede met één punt meer. Liverpool voert met 67 punten de ranglijst aan.