VP 11: Jong geweld deelt de lakens uit bij KAA Gent en Anderlecht

VP 11: Jong geweld deelt de lakens uit bij KAA Gent en Anderlecht

3 april - 11:00 Laatste update: 4 april - 08:30
8

De Play-Offs zijn nu goed en wel vertrokken. Welke spelers zijn al aan het pieken? Dit elftal viel ons op.

Warleson houdt topvorm aan
Bij Cercle Brugge stopte Warleson weer heel wat pogingen, al kwam hij in de eerste helft ook goed weg. Hij maakte hands buiten het strafschopgebied, maar de ref zag een fout van Antonio Nusa. Dat was op zijn zachtst gezegd dubieus.

Scorende backs
Centraal achterin gaat we in de eerste plaats voor Matte Smets van STVV, die niet toevallig door alle topclubs gevolgd wordt. Hij wordt geflankeerd door Mark McKenzie, die de voorlijn van Unioon geen centimeter ruimte gunde.

Bij Anderlecht kon Killian Sardella uitpakken met zijn eerste doelpunt als prof. Voor KV Mechelen was Daam Foulon dé uitblinker en auteur van een geweldig doelpunt.

Balans in het middenveld
Bij Anderlecht wil Thorgan Hazard meer en meer de patron zijn op het middenveld. Zijn actie bij de rode kaart was op het randje, maar verder speelde hij een voortreffelijke partij. Omri Gandelman zette een puike prestatie neer voor KAA Gent en scoorde ook zelf.

Bij KRC Genk was Bilal El Khannouss dan weer de regisseur. Met een El Khannouss in topvorm kunnen de Limburgers nog potten breken. 

Club speelde een uitstekende tweede helft op Cercle, mede door de invalbeurt van Ferran Jutgla. Hij bracht doelgerichtheid en leverde een assist. Matias Fernandez-Pardo zette de Ghelamco Arena in vuur en vlam met een heerlijke treffer.

Bij STVV is Jarne Steuckers dit seizoen één van de revelaties. Met twee goals tegen Westerlo zette hij dat kracht bij.