PSV herstelt zich na nederlaag bij NEC, wint van Excelsior via scorende Bakayoko

2 april - 22:38

PSV heeft na de nederlaag bij NEC de rug gerecht. Uit bij Excelsior werd er, na een wat moeizaam eerste uur, vrij eenvoudig met 0-2 gewonnen. Mauro Júnior brak op schitterende wijze de ban. Vervolgens wist Rode Duivel Johan Bakayoko de voorsprong te verdubbelen. Het gat met Feyenoord bedraagt nu in ieder geval voor even weer tien punten.

PSV verscheen ten opzichte van het duel met NEC met twee verschillende namen. Malik Tillman verving de geblesseerde Hirving Lozano, terwijl Mauro Júnior in plaats van Jerdy Schouten speelde. De openingsfase was verre van spectaculair. PSV drukte de thuisploeg naar achter, maar werd niet echt gevaarlijk. Excelsior kwam er in de tegenstoot wel een aantal keer uit, maar wist het doel van de Eindhovenaren niet onder vuur te nemen.

Een van de weinige 'hoogtepunten' voor rust was de blessure van Couhaib Driouech. De vleugelaanvaller, afgelopen winter nog heel dichtbij een overstap naar uitgerekend PSV, viel uit met een spierblessure. Toen hij naar de kant liep, was hij zijn emoties niet de baas. Even voor rust kreeg Luuk de Jong nog een gigantische kans op de 0-1, maar de poging van de spits ging naast.

Na een klein uur brak het Excelsior-verzet alsnog. Mauro Júnior opende de score, net nadat André Ramalho al een grote kans had gemist. Doelman Stijn van Gassel was kansloos bij de poging van de Braziliaan, die hard raak schoot en daarmee zijn eerste PSV-doelpunt sinds 27 februari 2022 maakte. Toen Johan Bakayoko slechts vier minuten later ook de 0-2 maakte, was de zege voor Peter Bosz en co. eigenlijk wel een feit.

PSV wisselde een aantal keer, nam wat gas terug en zette niet echt meer aan voor een derde treffer. Door de zege hebben de Eindhovenaren nu 75 punten, tien meer dan Feyenoord, dat donderdag uit bij FC Volendam speelt. Excelsior staat nog altijd zeventiende, met 22 punten.