Voorzitter Ajax over geschorste directeur: Hoeven hem niet terug, geen speeltuin

Voorzitter Ajax over geschorste directeur: "Hoeven hem niet terug, geen speeltuin"

2 april - 22:03 Laatste update: 22:12

Alex Kroes zal, ongeacht het onderzoek van de AFM, niet meer terugkeren bij Ajax. De algemeen directeur werd dinsdag officieel geschorst, maar volgens rvc-voorzitter Michael van Praag willen de Amsterdammers niet meer met hem werken. Ondertussen is commercieel directeur Menno Geelen een optie als interim-directeur.

"Dan kan hij zeggen dat hij onterecht ontslagen is, een procedure starten en geld vragen, maar het is geen speeltuin", is Van Praag snoeihard voor Kroes in gesprek met AT5. "Het duurt een halfjaar tot een jaar, misschien wel anderhalf jaar voordat de AFM er iets mee kan. Zolang kunnen we ook gewoon niet wachten, want dan zit er inmiddels alweer een andere algemeen directeur. Ik had gehoopt dat dit niet zou gebeuren, maar de hoofdverantwoordelijke is hij zelf."

Van Praag moet nu met Ajax op zoek naar een nieuwe directeur en dat wil hij snel gaan doen. "Er kan een externe interim-directeur komen. Als deze zaak heel lang duurt, kan je dat misschien beslissen. Wij hebben natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een nieuwe vaste directeur. Dan moeten we even aanzien. Het is zo vers, dat weet ik echt niet. Het kan ook dat Menno Geelen die functie tijdelijk op zich neemt. Dat hebben we ook met Menno besproken. Maar de directie heeft dit ook pas gisteren vernomen. Dat gaan we nog bespreken", vertelt Van Praag aan Voetbal International.

Geelen is op dit moment nog commercieel directeur bij Ajax, maar hij werd eerder al gepolst of hij het technische gedeelte op wilde pakken. Het is nog niet bekend of hij zelf openstaat voor een functie in het technische hart. Vooralsnog zullen Kelvin de Lang, Marijn Beuker, Van Praag en Louis van Gaal het technische gedeelte oppakken voor de transferzomer die eraan komt.